Bedrijfsgegevens

Contact

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 06 27 40 75 36
  • Adres: Websitemakerij, Oudeschans 21, 1011 KS Amsterdam, Nederland

Bank

  • Iban: NL69INGB0007105095
  • Tenaamstelling: t.n.v. Zeewierwinkel, Oudeschans 21, 1011 KS Amsterdam
  • Bic-code: INGBNL2A
  • ING BANK NV

Overig

  • Kamer van Koophandel Amsterdam: 55989268
  • Btw-nummer: NL001524490B22

Waarom een websitemakerij?

Frank Hoekstra | Joomla-specialist - bouw en onderhoud van Joomla websites

De eigenaar

Ik ben Frank Hoekstra, eigenaar van Websitemakerij. Geboren en getogen in Almelo en op mijn achttiende levensjaar in Amsterdam terecht gekomen (en daar nooit meer weggegaan).

Mijn middelbareschooldiploma haalde ik in 1981 op het RSG Erasmus. Ik had een vwo-bètapakket. Na een blauwe maandag in Wageningen te hebben gestudeerd begon ik in 1981 aan de studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1988 studeerde ik daar af.

Vanaf 1993 tot op heden ben ik mede-eigenaar van het bedrijf Uphill Vakantiehuizen, dat online vakantiehuizen verhuurt in Tsjechië en Slowakije. Vanaf begin 2013 tot op heden ben ik eigenaar van Zeewierwinkel, dat zeewiervoedingsproducten verkoopt.

Zo begon het

Mijn belangstelling voor websites begon al toen de eerste websites in Nederland 'de lucht in gingen'. Als mede-eigenaar van Uphill Vakantiehuizen kon ik het niet laten in de html-code te duiken van de eerste website van Up Hill Vakantiehuizen. Heel lang geleden. Hilarisch om een snapshot van die website uit het jaar 2000 terug te zien op het internetarchief van Wayback Machine. Het is haast niet voor te stellen maar destijds betaalden we duizenden Euro's voor een eenvoudige statische website. Later investeerden we nog meer in een website die verbonden was met een database en een boekingssysteem. Nog later - rond het jaar 2008 - bouwden we samen met het bedrijf Qreativ in Deventer een geheel nieuwe website, compleet met een geheel op maat gemaakte zelf ontworpen backoffice. In 2016 werd deze website door Qreativ omgezet in een responsive website, perfectioneerde ikzelf de design en breidde de functionaliteit van de website uit. 

Andere tijden

Maar wat zijn de tijden veranderd! Als particulier of kleine zelfstandige een website laten bouwen door een html-, css- en php-programmeur is al lang niet meer nodig. Veel te duur! Waarom zou je duizenden Euro's investeren in een website, terwijl een gigantisch keuze aan professioneel ontworpen templates voor je liggen te wachten. Templates die het uiterlijk van je nieuwe website bepalen. Nieuwe CMS-systemen als Joomla en Wordpress maken het mogelijk deze mooie templates te verbinden met je eigen databank. Binnen Joomla en Wordpress voer je zelf je artikelen, teksten, plaatsjes, etc.) in, slaat ze op en publiceert daarmee  zelf eenvoudig je eigengemaakte content. Geen zorgen over ingewikkelde html-, css- en php-code.

Best ingewikkeld

Nu leek het op het eerste gezicht gemakkelijk om te werken met Joomla en Wordpress. Jaren geleden ben begonnen met het maken van een testsite met behulp van het gratis CMS-systeem Joomla. In theorie zag het er allemaal gemakkelijk uit. De praktijk was echter weerbarstiger. Ik ben uit liefhebberij en nieuwsgierigheid bezig geweest om Joomla onder de knie te krijgen. Dat lukte met doorzettingsvermogen en passie.

Een vak apart

Al doende kwam ik tot de conclusie dat het zelf maken van een goede website met een systeem zoals Joomla of Wordpres in feite een vak apart is. Als eerste project maakte ik 2013 mijn eigen webshop www.zeewierwinkel.nl. Vanaf dat moment maak ik ook voor klanten websites. In de loop van 2016 besloot ik van het maken van websites mijn werk te maken. Websitemakerij vond ik een mooie naam. Kleinschalig, niet te pretentieus, ambachtelijk, vakmanschap uitstralend en een beetje ouderwets. De domeinnaam www.websitemakerij.nl was tot mijn verbazing vrij en registreerde ik direct. Sinds mei 2017 is Websitemakerij ook vermeld als handelsnaam  bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

Wesites voor kleine zelfstandigen en particulieren

Mijn klanten zijn kleine zelfstandigen en particulieren. Ik maakte websites voor o.a. een acupuncturiste, een mediator, een homeopaat, een psycholoog, een tekstschrijver. Ik maakte een website voor de eigenaar van drie vakantie-accommodaties in Italië. Ik maakte een webshop voor mondharmonicavirtuoos Tim Welvaars.

Persoonlijk contact, overleg, meedenken

Ik vind het belangrijk om tijdens het proces van het maken van de websites steeds persoonlijk contact te houden met mijn klanten. Om goed te overleggen en af te stemmen hoe het worden moet. En om mee te denken en me te verplaatsen in het vak van de klant. Ik probeer altijd mee te denken over hoe een website er uit moet komen te zien en wat er wel en niet in moet komen te staan. Voordat ik begin met het maken van een website, kom ik op de fiets bij de klant langs (tenminste in de regio Amsterdam :) Om elkaar te leren kennen en de dingen goed te bespreken. Doel is het opleveren van een goede moderne website waar zowel de klant als ikzelf tevreden over is!